Send mig en mail


Book tid
i min kalender


Anbefal siden
til en ven

Få inspiration til
hvordan du får
mere ud af marketingkronerne

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, sender jeg dig 7 gratis marketingtips med det samme.
Du kan forvente at høre fra mig, når jeg har noget på hjerte, der kan hjælpe din forretning fremad.

Sæt retning på markedsføringen

Print Friendly, PDF & Email

 

Mange mindre virksomheder har oplevet, at deres marked har ændret sig de seneste år. Men de færreste har fulgt med udviklingen. Det betyder, at de nu risikerer at komme ud i ujævnt føre, hvis ikke de åbner øjnene for nye markeder, kunder og veje at gå. Og ikke mindst, sætter aktivt ind på marketingfronten. Ikke kun virksomhederne selv, men også samfundsøkonomien vil nyde godt af indsatsen. Det er på tide, at se sig selv efter i marketingsømmene.

 

 

Mange små virksomheder har brug for assistance på marketingfronten. De rummer solide kompetencer og et højt fagligt niveau inden for deres respektive branche, men når det kommer til marketing, halter de bagefter. Ikke fordi de ikke vil marketing, men fordi de ikke ved, hvordan det skal gribes an. Det er simpelthen ikke deres spidskompetence. De små virksomheder er typisk meget driftsorienterede. De har tjek på alt hvad der handler om logistik, forretningsgange, IT osv. men mangler kompetencer inden for marketing og kommunikation. Derfor baserer de langt hen ad vejen deres salg på relationer. Og relationer er vigtige, ja. Faktisk helt essentielle. Men i trange tider må man være aktivt opsøgende i jagten på at skaffe flere opgaver. Når tiderne er svære, som de har været det de seneste år, vil omsætningen oftest falde. Der er derfor brug for at række hånden i vejret, gøre opmærksom på sig selv over for nye kunder og få det optimale ud af eksisterende. For det faste kundegrundlag er ofte ikke nok til at opretholde omsætningen. Og slet ikke nok til at vækste. Men et spinkelt kundegrundlag kan sagtens vokse, hvis man tager de rette midler i brug, aktivt opdyrker nye kunder og optimerer indsatsen imod de eksisterende. Men netop den disciplin mestrer de færreste små virksomheder. De har simpelthen brug for hjælp til at gøre opmærksomme på sig selv og vise omverdenen, hvor dygtige de er. Der er brug for marketingkyndige kompetencer, som tænker langsigtet, i nye baner og opstiller mål for de aktiviteter som sættes i værk. For de små virksomheder ”ignorerer” bunker af uopdaget potentiale hos dem selv og i deres marked, når de ikke prioriterer marketing.

 

Ingen marketing = ingen retning

Marketing bør være et helt essentielt element i forretningsudviklingen. Men marketing er som så meget andet en faglighed, som kræver et solidt håndværk og bør derfor ikke overlades til hvem som helst. Derfor giver det også umiddelbart god mening, at mange små virksomheder vælger det fra, fordi de ikke besidder kompetencerne internt. Der er retning på de interne processer, som er der hvor kompetencerne oftest ligger i, men de eksterne processer som markedsføring og kommunikation halter bagud. Helt grundlæggende er problemet, at de fleste små virksomheder ikke har deres egen marketingafdeling, men at det måske er direktøren og ejeren – ofte samme person – som tager sig af de få aktiviteter der sættes i værk. Der er altså ingen marketingkyndig til at sørge for, at man arbejder struktureret på baggrund af en klar strategi. Når ikke der arbejdes efter en strategi, skydes der i stedet med spredehagl. Alt for ofte med dårlige resultater og spild af marketingkroner til følge. Men strategi er et fremmed ord i manges ører. Det har den konsekvens, at virksomhedsejerne ofte ikke har gjort sig klart, hvad deres virksomhed står for. Hvor på markedet de befinder sig. Hvem de henvender sig til. I en tid, hvor markedet og kundegrundlaget er ustabilt, er det vigtige ting at tage stilling til, også som lille virksomhed. For hvem er det, der skal købe virksomhedens varer nu og i fremtiden? At skabe det overblik, vil være med til at danne retning og rød tråd. Uden det, er det ikke muligt at kommunikere klart og så går mange marketingkroner tabt. Derfor er det tid og penge godt givet ud, at rette fokus på marketing. For marketingfunktionen er ikke blot at udarbejde en printannonce i det lokale dagblad. Den er i lige så høj grad med til at definere virksomhedens identitet, fastlægge strategien og sørge for, at forretningsmålene nås.

 

De små gør den store forskel

Men hvordan var det nu øget fokus på marketing i små virksomheder hang sammen med Danmarks økonomi? Jo altså. Samtidig med at øget fokus på marketing vil føre til flere kunder, højere salg og vækst hos den enkelte virksomhed, har det en positivt afsmittende effekt på landets økonomi. For de små virksomheder bliver dér, hvor arbejdspladser og vækst skal skabes i fremtiden – og lige nu – når forretningsverdenens giganter flytter hjemmefra og ud i verden i jagten på billig produktion og arbejdskraft. Du kan som lille virksomhed altså have en afsmittende effekt helt op på samfundsmæssigt niveau, samtidig med at du hjælper din egen virksomhed til mere succes. Det er da en win-win situation der batter. De små virksomheder er på mange måder et essentielt vigtigt element i Danmarks fremtid. Men for at være rustet til opgaven, kræver det, at de små virksomheder bliver langt mere proaktive i deres adfærd og får sat retning på tingene, så de ved hvem de er, hvor de vil hen, hvordan og hvorfor. Og får kommunikeret det hele ud til deres kunder. Så for at bidrage til at skabe vækst og arbejdspladser, skal der fokuseres aktivt på marketing, så nye kunder får øjnene op for virksomhederne. Og netop dét, er der brug for eksperthjælp til. Som lille virksomhed gør du altså ikke bare en markant forskel for dig selv, når du prioriterer marketing. Du gør også en forskel i det samlede vækstregnskab.

 

 

Lej En Marketingchef er et forretningskoncept, som netop arbejder med at styrke små virksomheders marketing og kommunikation. Vil du vide mere om, hvad jeg kan gøre for din virksomhed, så send mig en mail på marie@lejenmarketingchef.com
Du kan også læse noget mere om mig Her eller omkring mit Forretningskoncept

Af Louise Antoinette Bønløkke & Marie Høybye.
Inspiration hentet i artiklen ”hvad med de mindre virksomheder” fra markedsføring nr. 1 2011

 

 

Tilbage til forsiden.

Leave a Reply
Anbefal til en ven