Send mig en mail


Book tid
i min kalender


Anbefal siden
til en ven

Få inspiration til
hvordan du får
mere ud af marketingkronerne

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, sender jeg dig 7 gratis marketingtips med det samme.
Du kan forvente at høre fra mig, når jeg har noget på hjerte, der kan hjælpe din forretning fremad.

Seks ting du skal vide om Pinterest

Print Friendly, PDF & Email

 

Det har ry for at være fyldt med billeder af søde killinger og cupcakes, men Pinterest er ét af de hurtigst voksende sociale websteder med pt. mere end 10 mio. brugere. Interessen er massiv i USA, men sitet er også ved at vinde indpas i Europa. For virksomheder fungerer sitet som et udvidet butiksvindue, og kan ligeledes skabe både henvisninger og salg.

 

Neden for får du inspiration til, at afgøre om din virksomhed bør være på Pinterest.

 

1. Hvad er Pinterest?

Pinterest er et socialt delingswebsite, hvor enkeltpersoner og virksomheder kan ‘pinne’ billeder, og dermed dele visuelt indhold med deres netværk.

 

Pinterest giver brugerne mulighed for, at lave billedcollager (kaldet boards) inden for forskellige kategorier og dele og ’repinne’ billeder, så de fremgår på ens eget board.

 

Flere og flere virksomheder – især forhandlere og producenter – er at finde, idet Pinterest giver mulighed for at skabe opmærksom overfor et bredt og internationalt publikum. Det er således brugerne der søger efter og finder billeder – og hvis dine billeder er interessante nok, kan de hurtigt blive distribueret bredt.

 

2. Hvordan er Pinterest publikummet?

Med en overvægt af kunst og lignende på sitet, er det generelt kvinder, der dominerer på Pinterest. Men billedet er ved at vende, så mænd i stigende grad bruger sitet. Pinterest brugere er typisk ældre end brugerne af fx Facebook.

 

3. Hvad er ’varme emner’ på Pinterest?

Enhver kategori, der har visuel appel gør sig godt på Pinterest. Særligt for forhandlere og producenter er Pinterest det ideelle udstillingsvindue for produkter. Populære kategorier inkluderer indretning, design, kunst og kunsthåndværk, mad og drikke, fotografering, skønhed, mode, fitness, smykker og tilbehør. Infografikker er også meget populære.

 

4. Hvad er specielt ved Pinterest for virksomheder?

Pinterest giver mulighed for at få en del online henvisningstrafik, ikke mindst fordi man kan tilføje søgeord til billederne. På den både er sitet fantastisk til at tiltrække opmærksomhed. Og da det er mindre end fx Facebook, kan det være lettere at skille sig ud fra mængden.

 

Ifølge en undersøgelse af Bizrate Insights, er Pinterest tilmed en reel salgsdriver. I 2012 sagde 70% af Pinterests brugere, at de bruger sitet for at få inspiration til, hvad de skal købe. Til sammenligning er tilsvarende tal for Facebook 17%. 39% af Pinterests brugere kigger efter tilbud fra forhandlere og brands.

 

5. Hvilke virksomheder bruger Pinterest?

Store detailvirksomheder som Ikea og Nike er store Pinterest brugere. Men små virksomheder har også fået øjnene op for at Pinterest giver mulighed for, at tiltrække opmærksomhed til ens hjemmeside.

 

6. Hvordan kommer man i gang?

Opret et board om de emner, der interesserer dig, gennemse derefter websitet og start med at pinne. I Pinterest ’Goodies’ fanen er der en Pin-It knap, så du nemt kan trække billeder ind.

 

Hent inspiration i ’Pinterest for Business’, en best practise-ressource på sitet, der viser case studies og kreative løsninger for virksomheder.

 

 

Seks tips til virksomheder, der ønsker at lykkes på Pinterest

 

1. Hold det enkelt og venligt – kør ikke for hårdt på salgsmæssigt. Brug et billede af en person til din profil, ikke et logo. Men inkludér også vigtige oplysninger, herunder din hjemmeside adresse. Promovér på dit website, på Linkedin, Facebook og andre steder, at du er på Pinterest ved at linke til siden herfra.

 

2. Vælg inspirerende eller iørefaldende navne til dine boards – ikke dine egne firmabeskrivelser og produktnavne. Medtag søgeord i dine beskrivelser, så du bliver fundet på netop dét, dine potentielle kunder kan tænkes at søge på. Og sørg for at dine billeder er gode, fx taget fra en interessant vinkel eller i en brugssituation. Det er afgørende, at billedet er appellerende og relatérbart for modtageren.

 

3. Det er bedre at have få boards med flere billeder, end hundredvis af forskellige boards. Prøv at tilføje priser til dine produkt-pins og sørg for, at der linkes direkte til indkøbskurven eller kontaktsiden på din hjemmeside. Du kan også uploade/pinne andet indhold, herunder infografikker og videoer eller du kan lave en grafik, der illustrerer dine kundeudtalelser.

 

4. Frem for alt handler Pinterest om at være social og skabe engagement. Pin ikke bare dine egne ting – pin også andre folks billeder. Ved at kommentere og dele med andre, vil du få en støt stigende gruppe af tilhængere. Du kan også bringe dit brand yderligere til live ved at pinne andres billeder, som underbygger netop din stil.

 

5. Følg andre pinners. Følg med i, hvad der sker i din egen og komplementerende brancher.

 

6. Se hvordan andre bruger Pinterest. Hvis du skriver en virksomheds domænenavn (eller dit eget) i søgefeltet, vil du finde dét indhold der allerede er pinned fra virksomheden. Analyser løbende din egen trafik for at se, hvad der virker og hvad der ikke gør.

 

 

 

Vil du vide mere om Pinterest eller andre sociale medier, kontakt Marie Høybye på marie@lejenmarketingchef.com eller tel. 20407788.

Leave a Reply
Anbefal til en ven