Send mig en mail


Book tid
i min kalender


Anbefal siden
til en ven

Få inspiration til
hvordan du får
mere ud af marketingkronerne

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, sender jeg dig 7 gratis marketingtips med det samme.
Du kan forvente at høre fra mig, når jeg har noget på hjerte, der kan hjælpe din forretning fremad.

Hvorfor tale om vækst hvis man er usynlig?

 

Vækst er i dén grad oppe i tiden, men hvad nytter det, at tale om vækst, hvis man ikke har ressourcer til at gøre sig synlig? Mange små og mellemstore virksomheder tror fejlagtigt, at det kræver et massivt marketingbudget at opnå stor effekt. I en tid med lavkonjunktur overser mange virksomheder muligheden for at leje ekstern marketinghjælp på timebasis.

”Marketingkronerne kan udnyttes mere effektivt, hvis man tænker marketing som et strategisk redskab”, udtaler Marie Høybye fra virksomheden Lej En Marketingchef. Hun skønner, at danske virksomheder kan få væsentligt mere ud af marketingbudgettet samt opnå synergi og forøget effekt, ved at handle strategisk og langsigtet.

”En af de indvendinger jeg ofte møder i virksomhederne er, at man ikke har ressourcer til at håndtere langsigtede marketingprojekter.” Der er ikke råd til at ansætte en marketingchef på fuldtid og det er tidskrævende at implementere nye tiltag, følge op og justere. Virksomhederne glemmer, at der findes professionelle, der kan insources til at skabe retning på markedsføringen i de forskellige faser, som virksomheden befinder sig i. Ved insourcing betaler man kun for effektivt tidsforbrug.

 

Marketing: fra udgift til indtægtskilde
Små og mellemstore virksomheders marketingindsats er ofte lig med produktion af visitkort og nye hjemmesider. Hvis man kun har produktionsfokus og ikke fokus på målsætningen, blokerer man, ifølge Marie Høybye, for vækst. I stedet bør man tænke marketingfunktionen som en indtægtskilde frem for som en udgift.                                                                       Marie Høybye anbefaler, at man som mindre virksomhed tænker strategi, salg og marketing under ét og overvejer ekstern marketingrådgivning – præcis på samme måde, som man samarbejder med en revisor.

CBS’ forskningsprojekt ’Rethinking Marketing’ med svar fra 552 danske marketingansvarlige, belyser at traditionelle kortsigtede marketingopgaver har en overraskende lille effekt på bundlinjen. Projektet identificerer et markant vækstpotentiale for virksomheder, der arbejder strategisk, måler resultaterne og satser på langsigtet markedsudvikling.

Specielt i en tid med knappe ressourcer, kan en mere salgsorienteret markedsføringsindsats, hvor man løfter markedsføringen fra operationelt til strategisk niveau, skabe vækst, større omsætning og dermed forbedret indtjening.

Marie Høybye startede som selvstændig da finanskrisen brød ud i 2008. Hun har oplevet, hvordan virksomheder kaster tusindvis af kroner efter dyr branding i kampen for at skabe bedre bundlinie. Hvis man ikke er i stand til at redegøre for salgsmål, marked og konkurrenter, svarer det til, at lade en økonomiafdeling køre uden budgetter og mål.

Skriv til Marie på hej@lejenmarketingchef.com hvis du har lyst til at høre lidt mere.

 

FAKTA                                                                                                                                                                                                     

Lej En Marketingchef ejes af Marie Høybye, som har 12 års marketingerfaring og har specialiseret sig i at markedsføre små og mellemstore danske virksomheder. Marie Høybye fungerer som ekstern marketingchef og håndterer alt fra tanke til implementering og resultatopfølgning. Det løfter en tung byrde fra ejerledernes skuldre, som i stedet for at agere projektleder mellem grafiker, tekstforfatter og programmør, kan koncentrere sig om at tjene penge. Marie Høybye har det erklærede mål, at udnytte marketingkronerne mere effektivt i små og mellemstore danske virksomheder.

Virksomhedens kompetencer: markedsføring, resultatopfølgning, positioneringsstrategi, branding, grafisk design, tekstforfatning, programmering, søgemaskineoptimering, sociale medier.

Primære brancher: industri, byggeri, velfærdsteknologi, turisme og forlag/udgivelse.

KONTAKT                                                                                                                                                                                            

Marie Høybye, Lej En Marketingchef

SoHo, Flæsketorvet 68, 1711 København V.
Mobil: 20 40 77 88

 

 
marie@lejenmarketingchef.com                  

www.lejenmarketingchef.com              linkedin