Send mig en mail


Book tid
i min kalender


Anbefal siden
til en ven

Få inspiration til
hvordan du får
mere ud af marketingkronerne

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, sender jeg dig 7 gratis marketingtips med det samme.
Du kan forvente at høre fra mig, når jeg har noget på hjerte, der kan hjælpe din forretning fremad.

Artikler, tips og gode råd fra en marketingrådgiver

Print Friendly, PDF & Email

Dette er en historie om hvordan jeg smagte min egen medicin og fik udviklet min egen firmaidentitet. Dét jeg er god til at gøre for andre, har været særdeles svært at gøre for mig selv.  I 3 år har jeg fokuseret på mine fantastiske kunder, men har aldrig fået lavet dén profil for mig selv, som jeg har gået og drømt om. De sidste 2 måneder er min nye firmaidentitet blevet udviklet og resultatet er indbegrebet af ‘mig’. 

Af Marie Høybye & Louise Antoinette Bønløkke

 

“Som virksomhed er det vigtigt, at have en klar retning for alt hvad man foretager sig. Hvis man ikke lægger en klar strategi fra starten for hvad man vil være kendt for og hvem man vil kommunikere til, så kan meget uopdaget potentiale gå spildt. Man risikerer at skyde med spredehagl, arbejde i 17 forskellige retninger og blive forvirret. Klar strategi skal der til.” 

 

Nogenlunde sådan hér, har mit mantra lydt overfor mine kunder de sidste 3 år. Men det er først nu, jeg for alvor har taget en dosis af min egen medicin.

 

Hvordan gør man generalistkompetencer til en fordel?
Jeg har bred erfaring. Har arbejdet med mange brancher, mange udfordringer og mange typer virksomheder. Selvom jeg er gammel grafiker og ikke er helt ueffen udi tekstforfatning, så findes der mange grafikere og tekstforfattere, der er langt dygtigere end jeg. Dét, som færre er rigtig gode til, er til gengæld at skabe sammenhæng. Hér har jeg virkelig min spidskompetence. Jeg tænker en virksomhed og et projekt i sit hele og sikrer at intet står alene, men derimod underbygger resten af tiltagene. Sikre effekten af alt, hvad der udvikles. Jeg får ting til at ske. Men i kommunikationsmæssig sammenhæng har jeg haft svært ved at definere mig selv. For hvad er jeg? Er jeg håndværker (grafiker, tekstforfatter osv.) eller er jeg strateg? Eller all of the above? Det har været en udfordring for mig, at gøre mine brede kompetencer til en klar fordel. Med Lej En Marketingchef er det lykkedes. Konceptet er summen af 12 års specialistviden. Man får en generalist med specialistviden – hende som er god til at sætte det hele sammen og skabe effekt.

 

At bekende kulør
3. salg th. er blevet til Lej En Marketingchef. Men det er ikke blot navnet, der er ændret. Der er også sket en transformationen – fra produktionsfokus til strategisk fokus. I erkendelse  af, at jeg går mere op i effekt end i udseende, har jeg de sidste 2 måneder udviklet min virksomhedsprofil, så det nu står  tydeligt frem, at jeg vil hjælpe virksomheder med at omsætte strategi til handling, der kan ses på bundlinien. Jeg er optaget af, om vores budskaber når målgruppen og om vi opnår dén effekt, vi har sat os for. Det har krævet år at smide produktionskasketten og bekende kulør. Min dygtige praktikant Louise har trawlet mig igennem et forløb, hvor jeg er blevet tvunget til at tage stilling til, hvad jeg vil være og for hvem. Præcis dét jeg gør for andre. Hvorfor er det så svært at gøre for én selv? Det har været en udfordring at stoppe op, se på mig selv i et nyt perspektiv og vende tingene på hovedet – ligesom det er det for de fleste virksomheder. Men nu har jeg fundet min rette indgangsvinkel. Jeg er marketingrådgiver – ikke grafiker. Marketingrådgiver!

 

Fra udsigt til indsigt
Kort fortalt – dén ydelse, jeg tilbyder, fik jeg selv behov for, da jeg skulle udvikle min virksomhed. For lige meget hvor dygtig man er til sit fag, kan det være svært at se sig selv udefra. Man kan sige, at jeg i tiden indtil nu har set ud på mine kunder, men af og til har glemt at se indad. Hvorfor har det taget så lang tid for mig at komme frem til den profil for min virksomhed? Jo, for det første har det som sagt været en udfordring at gøre det til en fordel, at jeg er meget alsidig rent fagligt. Jeg ser holistisk på tingene, tænker i sammenhænge og besidder en faglig bredde. Jeg har måttet finde den rette indgang til at binde bro mellem forskellige fagligheder. En freelance marketingchef skalnetop  kunne binde bro mellem kompetencerne. For det andet har jeg haft for travlt til at fokusere og bede om assistance udefra. Men en marketingstrategi er svær at gennemtænke selv, så det havde været en fordel at bede om hjælp udefra fra starten. Det havde sparet mig meget tid og mange penge. Derudover faldt jeg i en vis udstrækning, i den samme rille som mange firmaer, der opfatter marketing som ren produktion (fx af nyt website eller en ny folder). Det er der også brug for, bestemt, men jeg havde et ønske om at finde en måde, hvorpå jeg kunne arbejde med fundamentet og strategien, ikke kun produktionen. For det vigtigste i nyt materiale er indholdet. Tidligere var min primære ydelse grafik. Men med Lej En Marketingchef, trækker jeg opgaverne i en mere kommunikationsstrategisk retning. Jeg kan selvfølgelig stadig lave et nyt website, men først når jeg har fastlagt dit firmas muligheder, målgrupper og kommunikationsmål. Altså strategien bag.

 

Lej En Marketingchef bliver født
Et nyt forretningskoncept er født. Med Lej En Marketingchef vil jeg ud og genskabe marketingrollens gode ry. Jeg elsker marketing og dét at kunne hjælpe skønne firmaer og ditto personer med at formidle sig selv mere effektivt. Intet er mere ærgerligt, end at se potentiale, der ikke er rullet ud. Jeg vil sælge varer for mine kunder, tjene penge til dem og gøre det nemmere for danske virksomheder at formidle deres budskaber klart. Jeg vil være indtægtsskabende og overskudsgivende og sikre, at mine kunder ikke bruger penge på det forkerte. Der kommer klar retning på, når man køber et samarbejde med Lej En Marketingchef. Det er slut med ren produktion og ind med det tunge skyts. Jeg får styr på, hvordan vi får udnyttet potentialet bedst muligt og sikrer, at tiltagene genererer omsætning. Ikke bare nu – men også om 3 år. Jeg identificerer, hvor de lukrative markeder og kunder ligger og lægger en plan, som handler om mere end blot indpakning. Og så fokuserer Lej En Marketingchef på at holde det enkelt; keep it simple. Det betyder, at jeg udnytter de eksisterende ressourcer, hvor der ofte kan genereres hurtigere resultater.

 

Det har været en lang vej at nå hertil og det har krævet hårdt arbejde og mange lange arbejdsnætter. Men jeg er sikker på, at jeg med Lej En Marketingchef kan hjælpe mine kunder med at komme endnu bedre ud over rampen – ud til kunderne, dér hvor pengene er – dér hvor det bliver sjovt.
Tak til forstående kæreste, opbakkende familie, loyale venner, uundværlige sparringspartnere og dygtige samarbejdspartnere, som har hjulpet mig med at indse dette.

 

Gratis ressourcer serveret på et sølvfad
Jeg har udviklet websitet lejenmarketingchef.com hvor jeg løbende vil lægge inspirerende og brugbart indhold ud, fx artikler, e-guides, tips og gode råd, som kan hjælpe dig til at bruge marketingkronerne bedre. Jeg håber at du vil blive inspireret af siden. Du har kun hørt det første fra Lej En Marketingchef. Der er meget mere hvor det kommer fra.

Du kan også læse lidt mere om mig Her eller omkring mit Forretningskoncept

 

 

 

Tilbage til forsiden.

Comments are closed.
Anbefal til en ven