Send mig en mail


Book tid
i min kalender


Anbefal siden
til en ven

Få inspiration til
hvordan du får
mere ud af marketingkronerne

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, sender jeg dig 7 gratis marketingtips med det samme.
Du kan forvente at høre fra mig, når jeg har noget på hjerte, der kan hjælpe din forretning fremad.

Hvor flink er din virksomhed?

Print Friendly, PDF & Email

Manden bag bogen Fucking Flink, Lars AP, har skabt en bevægelse for at gøre danskerne til verdens flinkeste folk. År efter år bliver danskerne kåret til verdens lykkeligste, men er vi også verdens flinkeste? Det er målet med bevægelsen Fucking Flink at opnå netop det. Og hvem kan ikke sige ja tak til lidt mere flinkhed i hverdagen. Jeg er i hvert fald stor fortaler. Men det er ikke kun den almindelige dansker, som kan få glæde af at tænke over at være lidt mere flink i hverdagen. Også virksomheder kan med fordel tilføre et gram flink i alt hvad de foretager sig.

 

At være en flink virksomhed handler simpelthen om at være en lille smule mere rar, opmærksom og hensynsfuld, end du er det idag. Det handler altså ikke om buzzwords som etik, moral, miljø og CSR. Nej, det at være flink stikker dybere. Helt ned i kernen af virksomheden. Og helt ud, i de yderste led, til den enkelte kunde og medarbejder. Ja til alle, som kommer i berøring med virksomheden. For det at være flink danner grundlaget for tillid. Og dem vi stoler på, føler vi os som en del af. Dermed er grundlaget for et stærkt fællesskab virksomhed og kunde imellem skabt.

 

Det at være flink handler altså om at gøre noget godt for hinanden. For virksomheder er flinkhed en helt ny parameter at differentiere sig på. Service er et vigtigt begreb i dag. Og netop flinkhed er den ekstra service, som gør forskellen. Den ekstra ydelse som gør, at din kunde får en god – og uventet – oplevelse af dig og dit produkt, er det, som er med til at skille dig ud fra mængden. Derfor, tænk på hvad din kunde ville blive rigtig glad for, at du gjorde for ham – og gå så lige skridtet videre og overrask ham. Det vil ikke blive glemt.

 

Jeg vil gerne dele ud af Lars’ 5 råd til at blive mere flink. Råd, som virksomheder med fordel kan tage til sig – til gavn for virksomhedens omverden og ikke mindst virksomheden selv.

 

Råd nr. 1 – Vær utidig
Gør noget anderledes. Noget uventet. Noget, som får folk til at under sig, stoppe op og tale sammen. Adrian Kondratowicz undrede sig over, at forstadsfolk taler så lidt med hinanden. Derfor designede han en linje af lyserøde skraldeposer med prikker og nogle som lyser i mørket og har på den måde givet folk noget at tale om. Noget, som kan være med til at danne rammen for nye fællesskaber. Så hvad kan du gøre der er utidigt, som kan få dine medarbejdere og kunder til at tale sammen?

 

Råd nr. 2 – Brug sprækkerne
Brug sprækkerne i hverdagen til at være flink. Alle skal jo spise, så hvorfor ikke bruge lejligheden til at være sammen. Det var tanken hos en arkitekt, en kok og en bonde fra Skælskør. De ønskede at samle byens borgere omkring et måltid tilberedt af friske, lokale råvarer. Derfor dannede de foreningen Spis Ude, hvor de satte rammerne for at borgerne kunne møde hinanden og styrke fællesskabet over et måltid mad. Hvad kan din virksomhed gøre, for at fylde dagligdagens sprækker ud med flinkhed?

 

Råd nr. 3 – Flinkt brok
Man må gerne brokke sig – altså på en flink måde, selvfølgelig. ”Her må du gerne…” er et koncept, som i stedet for at sprede budskabet om forbud og alt det man ikke må, spreder budskabet om alt det man gerne må. Det er da flinkt! Eller hvad med skiltet i en amerikansk ostebutik som siger: Uledsagede børn får en espresso og en gratis hundehvalp. Man frabereder sig at have børn rendende i butikken– men på en flink måde. Du vil stort set altid nå længst med flinkt brok. Så hvordan kan du brokke dig på en flink måde?

 

Råd nr. 4 – Vær personlig
Giv noget af dig selv. Tør at blotte dig, så hele verden kan se, hvem du er og hvad du indeholder. Det kan være med til at skabe en stærk relation til dine kunder. For det er stærkt, at turde vise hvem man er. Tilkendegiv hvad du står for, så ingen kan være i tvivl. Det er også med til at skabe en stærk og klar profil for din virksomhed. Og vær personlig i dialogen med din kunde. Ikke noget med at skære alle over en kam – for hver eneste kunde er et unikt individ og skal behandles som sådan. Hvordan styrker du det personlige element i din virksomhed?

 

Råd nr. 5 –  Giv mere
Ræk folk hele hånden, selv om de kun beder om en lillefinger. For det er det uventede, som opfattes som det mest flinke.  Så sidst, men ikke mindst – giv mere. Giv mere af dig selv til dine kunder. Og giv mere, end de forventer at få fra dig. Som Vesterbrolægen, der tog sig af Vesterbros prostituerede. Han bestemte sig for at gøre mere end han burde og inviterede alle Vesterbros prostituerede på middag i sin egen lejlighed. Hvad kan du gøre, for at give lidt mere, end der forventes af dig?

 

Så spørg dig selv, hvor flink er din virksomhed? Det kræver ikke meget at være flink, men du får mere igen end du aner.

Find Fucking Flink her og lad dig inspirere, ligesom jeg er blevet inspireret.

Af Louise Antoinette Bønløkke & Marie Høybye

 

 

Tilbage til forsiden.

Leave a Reply
Anbefal til en ven