Send mig en mail


Book tid
i min kalender


Anbefal siden
til en ven

Få inspiration til
hvordan du får
mere ud af marketingkronerne

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, sender jeg dig 7 gratis marketingtips med det samme.
Du kan forvente at høre fra mig, når jeg har noget på hjerte, der kan hjælpe din forretning fremad.

Google: univers af hjælpemidler – få overblik

Print Friendly, PDF & Email

Google lancerer konstant nye services og produkter, så det er nemt at blive forvirret over hvad funktionerne egentligt kan gøre for ens virksomhed.
Med denne artikel ønsker jeg, at give dig et overblik over de væsentligste Google funktioner lige nu – der kommer nemlig hele tiden nye til. Formålet er ikke at forvirre dig yderligere, men at vejlede og inspirere dig til at søge mere information om de enkelte services. Jeg håber, at du får lige så meget glæde af Googles gratis goder som jeg har.

 

Jeg har opdelt de udvalgte Google services i 3 kategorier:

1. Kommunikationsredskaber
2. Analyse af adfærd og marked
3. Optimering af hjemmesiden

1. Kommunikationsredskaber

Nem mail, kalender og videndeling
Kender du gmail? Google Apps er gmail til professionelt brug. Alle data er trukket væk fra din computer og op i skyen, så du kan tilgå alt – uanset hvor du er. Udover mail får du markedets mest intuitive kalender, dokumentdeling, spørgeskemaredskaber, præsentationer, intranet og meget mere. Google Docs kan effektivisere kommunikation og samarbejde for ca. kr. 370 pr. bruger pr. år.
Mere information: Oakhill

2. Analyse af adfærd og marked

Analysér hvad dine besøgende foretager sig
Denne service er anerkendt til at analysere og spore al trafik og oplysninger på hjemmesiden. Du kan spore hvor brugerne kommer fra, måle antallet af besøgende, trafikkilder, lande dine besøgende kommer fra, konverteringer, tidsforbrug på webstedet m.m.
Endvidere kan du via denne adfærdsanalyse analysere dig frem til hvilke søgeord dine besøgende bruger for at finde dig, samt hvilke dele af siden folk overser. Det er en genial metode til at konkludere, hvor marketingkroner er spildt og hvor man bør prioritere.
Opfølgning og løbende justeringer er et must for at være konkurrencedygtige i et onlinemarked der går hurtigt.

Mere information: Google analytics

 

De næste services er gode analyse redskaber til brug forinden planlægning af kampagne eller virksomhedsudvikling.

 

Hvem snakker om dig og dine konkurrenter?
Dette gratis værktøj giver dig mulighed for at modtage e-mail-meddelelser når de søgeord og sætninger du vælger, vises på hjemmesider, blogs, online nyheds kanaler og meget mere.

Intern analyse
Indtast din virksomhedens navn, jeres hjemmeside samt jeres personlige navne og få besked hver gang I bliver nævnt.

Ekstern analyse
På samme måde kan I indtaste jeres konkurrenters hjemmeside og firmanavn og finde frem til hvem der omtaler jeres konkurrenter.

Brancheanalyse
Du kan også lave advarsler for søgeord og centrale sætninger indenfor din branche eller dit interesseområde. Eksempelvis har jeg “Marketing” indskrevet på min Google Alerts konto, hvilket gør det nemt at være på forkant med nyheder. Hvis du bruger sociale netværkssider som Facebook, LinkedIn og Twitter, kan dette hjælpe dig med at finde brugbart indhold på mikro-blogs, du ellers ikke ville være faldet over, og dermed give dig emneideer til din virksomheds blog.

Mere information:Google alerts

 


Find dit markedsføringsbudskab
Med dette værktøj kan du se hvad folk søger efter, hvilke ord er i fremgang, hvilken retning går tendensen. For at optimere din søgemaskineoptimering kan servicen hjælpe dig med at afgøre, hvilke ord du skal bruge på din hjemmeside for at den dukker op i flest søgninger .
Eksempelvis kan en bilproducent være usikker på, om den skal fremhæve brændstoføkonomi, sikkerhed, eller motorens præstationer til at markedsføre en ny bilmodel. Efter at have besøgt Google Insights for Search kan han konkludere at der er en betydelig interesse for bilsikkerhed. Det bør han naturligvis overveje i sin markedsføringsstrategi.

Mere information: Google insights for search

 

3. Optimering af hjemmeside


Målrettet reklame og høj placering på Google
AdWords anvendes til at reklamere for ens virksomhed og opnå en fremtrædende placering i søgeresultaterne. Google AdWords kan være en hurtig og enkel måde at annoncere på, og man kan opnå gode clickrates uanset budget.
At opnå den bedste placering, kræver dog noget forarbejde. De populæreste søgeord er dyrest, andre er billige. Se dig godt for, da det kan ende med at blive meget bekosteligt at vælge de forkerte søgeord.
Første skridt er at klarlægge en liste med “key” words, ord der har betydning for ens virksomhed. Husk at forberede en bred søgeordsliste med mange muligheder, for at kunne opnå bedste pris og resultat,- herefter kan man på dette link analysere ordene efter popularitet og pris Keywords

Her er et eksempel på en søgeordsliste:
Hvis man f.eks forhandler babytøj, vil ordet babytøj være det mest efterstræbte – og dermed dyreste – ord i branchen. Hvis du til gengæld vælger ordet ’bodystocking str. 74’, bliver der færre om buddet. Det betyder færre klik, men større succesrate. Denne strategi kan lyde kontrær, men husk at mange søger helt specifikt og målrettet på et produkt.

Mere information: Google adwords

 


Hvor funktionel og brugervenlig er din hjemmeside? Hvor mange besøg ender med et salg?

Google’s brugervenlige og gratis testværktøj, der kan forbedre ydeevnen og øge antallet af konverteringer på ens hjemmeside. Værktøjet hjælper dig med at udføre eksperimenter med forskellige ord kombinationer eller sidelayouts, for derved at se, hvilke der konverterer bedst og i sidste ende giver dig den bedste ROI (Return on Investment).
Gennem dette værktøj kan man teste og sammenligne nye tiltag, priser, designs osv. og i stedet for at lade beslutningen bero en fornemmelse, lade brugernes adfærd bestemme. Det handler om at motivere dine besøgende til at foretage de handlinger du ønsker på din hjemmeside.

Læs mere om hvordan man kan komme igang Google Website Optimizer

 


Hvad ’ser’ Googles på din hjemmeside?
Se dit websted fra en søgemaskines perspektiv. Google Webmaster Tools lader dig vide, hvordan ens hjemmeside er crawled (inddelt) og viser dig de problemer, som en søgemaskines spider (søgemaskine robot)har oplevet på ens hjemmeside. Du kan desuden se din sides styrker, synlighed og keyword rankings samt lære mere omkring den trafik, der er på ens hjemmeside. Du kan kontrollere alle interne og eksterne links, se forespørgsler der leder brugere til ens hjemmeside, se hvilket indhold og keywords andre hjemmesider tilsvarende dit anvender og se hvordan andre linker til ens hjemmeside. Ved at bruge webmaster tools kan du kontinuerligt finpudse og forbedre effekten af ens hjemmeside.

Mere information: Google Webmaster Tools

 

 

Hvis du får styr på disse punkter er du et godt skridt på vejen, til at kunne opnå resultater og udvikle din forretning.

Lej En Marketingchef kan hjælpe jer med yderligere at optimere jeres online markedsføring og online tilstedeværelse. Kontakt freelance marketingchef Marie Høybye på 20407788 eller marie@lejenmarketingchef.com

 

Tilbage til forsiden.

3 Responses

 1. Diana siger:

  Hvor er resten jeg vil høre mere:)

 2. Pernille siger:

  Hvor herligt der stadig findes nogle gratis muligheder

 3. Nanna siger:

  Tusind tak for den gode vejledning, men håber lidt der kommer en artikel til omkring flere af Googles services 🙂

  Mange hilsner Nanna

Leave a Reply
Anbefal til en ven